Over mij

Hermine & Tara

Papegaaienvrouwtje in het nieuws:

• 24-10-2010 Zondagochtendblad_Schagen (.PDF / 6.82 MB)
• 23-11-2008 Artikel Zondagochtendblad (.PDF / 753 kb)
• 28-07-2009 Artikel Telegraaf (.PDF / 45kb)
• 28-07-2009 Uitzending RTL 4 ontbijtnieuws
• 28-07-2009 Uitzending RTV Noordholland
• 13-08-2009 Artikel Telegraaf (.PDF / 16kb)
• 19-11-2009 Radio Uitzending RTV Noord-Holland (vanaf 09:45)

In het bovenstaande artikelen kunt u al veel lezen over wie ik  ben en wat er de laatste jaren allemaal is gebeurd.

Mijn naam is dus Hermine en ik ben de trotse eigenaar van Pluk Grijze roodstaart, Tommie het Bonte Boertje,of  zoals ze eigenlijk heten, Senegal papegaaien (langvleugel)  En Bo en Bibi , Bo is een Geelvoorhoofd amazone en Bibi is een Geelwang. Men noemt mij dus het papegaaien vrouwtje, daarom deze site naam.Ik wandel en fiets namelijk met alle zoals ik ze noem “kippies”door de stad en de meeste mensen vinden het geweldig! Houden mij aan en soms duurt het uren voor ik weer thuis ben door alle aandacht die ik krijg. Voor mij is het heel normaal om met de gaaien naar buiten te gaan en ze mee te nemen als ik boodschappen ga doen. Zeer zelden krijg ik een afkeurende blik, een blik die zegt “Die is niet helemaal normaal”En dat klopt! Voor het hebben, houden en verzorgen van kromsnavels, moet je een heel klein beetje “gek”zijn, veel humor hebben en vooral veel geduld!

Papegaaien zijn niet zomaar vogels! Ze zijn bijzonder intelligent zoals de meesten van u wel weten. Het vereist daarom ook behoorlijk veel kennis om een goede vertrouwens band met deze vogels te krijgen, met name de Grijze roodstaarten, de vogels die bekent staan om hun zeer goede imitatie (praten) zijn zeker niet de makkelijkste vogels! Ze kunnen enorm achterdochtig zijn en altijd op hun hoede. Wat weinig mensen weten is dat er geen enkele garantie is dat een grijze roodstaart daadwerkelijk zal gaan praten. Er zijn zeer veel Grijze roodstaarten die nooit een woord zullen gaan zeggen, misschien wat fluiten ,maar ook dat kan is altijd afwachten. Ik zelf vind het zeker geen pre dat een roodstaart moet praten, eerder een leuke bijkomstigheid.

Over mijn Bont Boertje die ik  “GROENE GRIEZEL ” noem, kan ik omschrijven als druk, erg aanwezig, lawaaierig en zeker geen vogel voor mensen die daar niet tegen kunnen. Dus denk goed na als u van plan bent een papegaai aan te schaffen. Laat u informeren wat voor vogel bij u past. Mijn vogels komen uit Wijhe. Deze mensen hebben hart voor hun vogels, de begeleiding is geweldig en u krijgt een gezondheid certificaat en een bloedmonster mee van uw gekochte vogel, het bloedmonster wordt afgenomen waar u bij bent en u verstuurt dit zelf per post. Binnen een week krijgt u de uitslag en bovendien weet u al voor de koop wat het geslacht van de vogel is, omdat er al een bloedonderzoek heeft plaats gevonden. Kijk even naar de site van lorreco en u leest er alles over.

Een dierengek ben ik altijd al geweest. Ik heb jaren dressuur gereden en wel op een Fries, waar ik Z (1) mee reed, een geweldige tijd! In mijn huishouding zijn er niet alleen papegaaien, ik heb ook 2 Jack Russels, Nina en Jessie (moeder en dochter) en een Engelse Bulldog genaamd Roos. Roos is helaas erfelijk belast met HD, ED en huid en oog problemen. De “Kippies” lopen lekker buiten tussen de honden en de “Kippies” worden vaak omver gelopen door de honden, maar geven er niets om. Ze zijn het gewend.