Diensten

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik gestopt met de vakantie opvang. Waarom? Zie deze site.

Wat blijf en kan ik wel voor u doen? Mijn PASSIE! Het “Heropvoeden”van probleemvogels.Dat is waar ik ontzettend veel plezier in en mee heb.De meest voorkomende problemen zijn toch wel de “bijters” en de “angst haasjes”, dus vogels waar niets meer mee te beginnen is, althans niet bij jullie. Schreeuwers neem ik ook in huis, hoewel dit laatste vaak al telefonisch opgelost kan worden.Bij bijters is het probleem meestal ( ook) angst! Ik streef er naar om dit soort problemen binnen 10 tot 12 dagen op te hebben gelost.Uiteraard moet u uw ( geteste) vogel bij mij brengen.Na 2 weken mag u de vogel weer ophalen ( dit verschilt per vogel) Dan doen we samen een dagdeel de oefeningen met uw vogel die ik heb aangeleerd. Ook krijgt u veel huiswerk mee en we houden zo nodig dagelijks kontakt per mail of telefoon. Ik houd u iedere dag op de hoogte over de vorderingen van uw vogel en stuur ook dagelijks foto’s door, zodat u kunt zien hoever uw vogel op dat moment is gevorderd. U zult verstelt staan van het toch zo snelle resultaat! Bij thuiskomst van de vogel is het aan U om zich goed aan de regels en oefeningen te houden, doet u dit niet is al mijn werk voor niets geweest en bent u snel weer terug bij af!

Verder kunt u bij mij terecht voor het kortwieken, nagels knippen en of vijlen. Of vergroeide snavels weer mooi en passend maken. Verder geef ik voedingadviezen en heb dagelijk stelefonisch spreekuur tussen 19 en 21 uur op: ( niet in het weekend) Daar kunt u met al uw vragen terecht. Voor medische zaken stuur ik u door naar een erkende vogelarts!
Mocht uw vogel ineens ziek zijn, mag u mij altijd bellen! Ik zorg ervoor dat uw vogel zo snel mogelijk bij een vogelarts terecht kan.LET OP: Een papegaai geeft zijn ziek zijn niet aan! Tot hij zo ziek is en het niet meer kan verbergen, dus let altijd goed op uw vogel! Vaak is het “Een zieke vogel is een (helaas) dode vogel”!

5 thoughts on “Diensten

 1. Wat goed dat er mensen zoals jij zijn die zich bekommeren om deze prachtige dieren! Namens alle beschadigde papegaaien, bedankt!

  Groet,

  Zwanny

 2. Ten eerste respect voor wat u doet. Heel mooi om te zien dat iemand zoveel voor die beestjes doet. Ik heb zelf een pyrrhura gehad maar deze is helaas overleden (door de kat van de buren, die was naar binnen geglipt). Nu ben ik op zoek naar een andere vogel, ik mis wat in de woonkamer. Ik zit aan een bonte boer te denken, en nu is mijn vraag of u misschien een betrouwbare kweker weet, ik wil namelijk geen vogel van zo een megakweker.Hopelijk kunt u mij wat verder helpen en nogmaals respect voor uw werk.
  Met vriendelijke groeten,
  Remco van Arkel.

 3. Hoi,
  Ik heb een vraag ,
  Bij mij is een paar weken geleden longfibrose geconstateerd,nu komt dat in mijn geval niet van de vogels die ik heb (grijze roodstaarten,en 2 valkjes)
  maar een bij werking van de reumamedicijnen die ik gebruik,dus wel beter als ik de vogels weg zou doen zegt de dokter,en ik merk ook best wel dat ik er last van heb,
  De vraag is deze of jij bekend bent met de Stichting Papegaaienhulp,want ik wil in ieder geval de grijze roodstaart goed onder dak,of een andere opvang,de vogel word niet op marktplaats te koop aan geboden ,want dan is zijn toekomst onzeker,kun je me helpen?
  Vr gr Alie

 4. Hallo papegaaienvrouwtje,

  Kunnen wij onze grijze roodstaart bij u laten wieken?

  En kunnen we dan ook misschien onze rosè kakatoe meenemen?
  Daar hebben we een paar vraagjes over.
  Mvg johan
  Alvast bedankt.

  Mvg johan

 5. Hallo

  Ik heb sinds kort een grijze roodstaart in bezit, en ik wik zijn vleugels kortwieken en nagels vijlen, wat zijn de kosten las ergens 12 euro is dat voor zowel knippen als vijlen? En in welke omgeving bevind u zich. Ik woon namelijk ij Utrecht.

  Met vriendelijke groet,
  Dion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *