Joy de 9 maanden oude Grijze roodstaart in de heropvoeding.

Vele van jullie hebben het verhaal van baby Grijze Roodstaart Joy op deze site gelezen. En Ja, ik ga weer volop aan de slag met deze site, omdat er klaarblijkelijk toch veel behoefte aan is en wat ik hoor van heel veel mensen mijn verhalen gemist worden. Omdat we nu bijna allemaal Facebook hebben, zet ook ik alles wat ik meemaak op Facebook.
Joy is vorige week zondag bij mij in de heropvoeding gekomen. Joy is toen ze drie en halve week was verkocht aan haar huidige bazinnetje, die op marktplaats! een advertentie las: Te koop jonge grijze roodstaarten… Het bazinnetje van Joy die in Tilburg woont, wilde graag een grijze roodstaart. Maar ze had geen ervaring met papegaaien. Toen het bazinnetje van Joy belde op de advertentie in Rotterdam, kreeg ze te horen dat de verkoopster bij een vriend in Rijswijk was. Simone ging dus naar Rijswijk en kwam daar terecht bij 4 Animales…….Niet wetende wat voor adres dit was en is. De advertentie stond onder de naam van ene Jordy. Maar deze broodkweker adverteert onder heel erg veel verschillende namen.( kijk op marktplaats en jullie zullen je ogen uitkijken!) Simone ging dus voor een jonge Grijze Roodstaart, maar toen ze daar aan was gekomen was er geen jonge Grijze Roodstaart. Wel een piepklein pluizige baby roodstaart. Het was de laatste en werd er gezegd dat hij/zij ruim 5 weken oud was. Min of meer werd dit kleine donsje Simone aangesmeerd. Ik denk dat ze hem/ haar kwijt wilde omdat het donsje nog volledig op papvoeding stond en daar gaat veel tijd in zitten. Bij dit soort “kwekers” is tijd Geld! Dus hoe sneller het donsje weg was hoe beter. Ik kreeg foto’s van Joy doorgestuurd…….het donsje bleek ruim 3 weken oud te zijn. Hoe triest……….

Dus Simone nam het donsje in een doos?? mee….veel en veel te koud voor zo’n kleintje natuurlijk en reed de lange rit terug naar Tilburg. Er was haar in grove lijnen uitgelegd hoe ze de papvoeding moest geven en op welke tijden. Maar als je nog nooit een gaai gehad hebt is dit niet alleen niet te doen, maar ook heel erg gevaarlijk! Simone trok gelukkig al heel snel aan de bel door contact met mij op te nemen. Ze kwam deze site bij toeval tegen en dat is de redding van Joy geweest! Er ging uiteraard van alles mis met de voeding en het donsje. Joy raakte aan de diarree en viel erg af. Ik haar eerst met de voeding advies en hulp gegeven, maar toen het donsje af begon te vallen heb ik gezegd dat ze meteen naar een goede vogelarts moest gaan. Zo kwam ze bij Hedwig van der Horst terecht, gelukkig een super goede vogelarts. Zo is het donsje als 1ste getest want dat gebeurt niet bij dit soort kwekers en tevens heeft Hedwig het donsje goed schoongemaakt. Het donsje zat onder de poep wat Simone er niet af kreeg. Hedwig en ik hebben het donsje genaamd Joy gelukkig gered en Joy groeide goed. En Joy was gezond! Een tijd lang hadden Simone en ik geen contact. Heel af en toe als ze ergens onzeker over was en onzeker was Simone! Tot een paar weken geleden ze mij belde dat ze niets meer kon doen met de inmiddels 9 maanden oude joy. Ze kreeg haar niet meer uit de kooi en moest haar de kooi uitlokken. Opstappen ging niet meer, maar had Joy ook niet goed geleerd en zo kwam Joy niet meer uit de kooi en kon ook niet meer onder de douche. Als ze wel uit de kooi sprong, kreeg Simone het niet voor elkaar Joy weer op te laten stappen en pakte Joy dan maar op en zette haar snel weer in de kooi. Simone werd angstig, dacht dat Joy zou bijten en zo werd ook Joy angstig en onzeker. De bekende vicieuze cirkel helaas. De avond dat ze belde heb ik haar eerst nog adviezen gegeven omdat ik dacht dat ze het zelf wel aankon. Maar het lukte Simone niet. Joy krijste in haar kooi als er iets vreemds in de kamer was, als er iemand langs haar kooi liep liet ze zich vallen. Kortom, het ging niet meer. Zo is Joy dus vorige week zondag bij mij in de heropvoeding gekomen. Wordt vervolgd………wordt een lange verhaal
En volg Joy via mijn Facebook!!

1 thought on “Joy de 9 maanden oude Grijze roodstaart in de heropvoeding.

  1. Ik volg je al geruime tyd en wat jij met de vogels kunt is gewoon prachtig .de papegaaienfluisterres zou de gepaste naam voor jou zijn. Jij verstaat de vogels en de vogels verstaan jou . Top wijfie ben je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *