Maandag 28 oktober gaat papegaaienvrouwtje weer rustig aan beginnen..

Komende maandag 28 oktober ga ik de draad weer een beetje oppakken.
Er gaan wel een aantal dingen veranderen. Het spreekuur is alleen op maandag avond tussen 19 en 21 uur!
Daarna heeft bellen geen zin meer, ik neem niet meer op.
Op andere dagen beantwoord ik ook GEEN telefoontjes over problemen met papegaaien, wat in het verleden bijna dagelijks gebeurde.

Voor noodgevallen moet u direct een vogelarts bellen en niet mij. Ik ben geen vogelarts en stuur u ook door.
Raakt u toch in paniek om wat voor reden dan ook, mag u mij bellen en probeer ik een oplossing te vinden.

Even uw aandacht voor het volgende:
Als u mij belt over problemen die u heeft met uw papegaai, bv angstgedrag, bijten, aanvallen, krijsen, leren socialiseren of angst die u zelf voor uw gaai heeft gekregen en er echt niet meer uitkomt kunt u mij bellen.

Heeft u vragen over voeding, slecht eten, pellets leren eten en vragen oven wat voor pellets of wat voor voer kunt u NIET bellen! Dit alles is heel makkelijk te vinden als u even de tijd neemt en op internet gaat zoeken. Dit geldt OOK voor de mails die u naar mij stuurt.

Mijn hobby is het HEROPVOEDEN van papegaaien! Dat kunnen gaaien zijn van een paar maanden oud t/m 25 jaar!
Sommige gaaien zitten al 10 jaar in een kooi omdat de baasjes bang zijn geworden voor hun vogel die vaak is gaan bijten ( meestal uit angst omdat de baasjes OOK bang zijn. Dit is een wisselwerking en dan komt u er zonder hulp niet uit. U bent met uw vogel in een vicieuze cirkel terechtgekomen en die cirkel moet doorbroken worden. Dat is mijn specialiteit. Daar boek ik grote successen mee. Van de 60 vogels is het slechts 4 keer niet gelukt en dat kwam dan omdat de vogel hier niet wilde eten. Eet de vogel hier niet ( wat dus zelden voorkomt) moet de vogel weer opgehaald worden.

Een papegaai verdient het een goed leven te hebben en is geen vogel die je dag in dag uit in een kooi kunt zetten! ( of u moet over een grote volière beschikken en de vogel(s) niet als huiskamer vogel hebt, dus als volwaardig huisdier.
Een gaai moet sociaal zijn, mee naar buiten kunnen, onder de douche kunnen, nergens bang van en voor zijn, ook andere familieleden accepteren. Dus ook kinderen en andere huisdieren. U moet hem overal bij kunnen betrekken en tijd in de vogel kunnen en willen steken.

Dus als u belt, bel dan alleen als u geen uitweg meer ziet, er al van alles aan heeft gedaan, bang bent van uw vogel, hem een beter leven gunt en meer met uw vogel wilt kunnen doen. Uw vogel komt dan twee weken bij mij in huis en ik ga met uw gaai aan de slag. ( voor meer info hierover kunt u mailen of bellen)

LET OP: Uw vogel moet recent getest zijn op alle meest voorkomende ziektes! ( daar zit een kostenplaatje aan) Dit moet u laten doen bij een VOGELARTS, de meeste reguliere dierenartsen zijn hier niet voor opgeleid en weten weinig of niets van gaaien.

Wilt u uw vogel bij mij brengen moet hij gekortwiekt zijn, of ik wiek hem hier voor u.

Dus loopt u vast met uw vogel en wilt en gunt u hem/ haar meer? Bel mij dan maandags avond tussen 19 en 21 uur op: 0653654356

U kunt mij mailen via mijn site onder CONTACT!

Hermine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *