Papegaaienvrouwje STOPT ER VOORLOPIG MEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na er heel lang over na te hebben gedacht en de knoop maar niet kon doorhakken. Is het me toch gelukt om ( voorlopig) een keuze te maken en die is dat ik er voorlopig mee stop! Dit besluit heeft niets te maken met het niet meer leuk vinden van mijn hobby! Want ik blijf met papegaaien werken, maar hoe of wat dat weet ik nog niet.

Nee, dit besluit heeft alles te maken met de mensen die mij uren en uren lang bellen, mailen en nooit eens de moeite doen om een bedankje te plaatsen in mijn gastenboek! De mensen die dit allemaal WEL hebben gedaan, zie gastenboek wil ik bedanken dat ze het gewaardeerd hebben dat ik zoveel tijd en energie in hun en hun vogels heb gestopt.

Het heeft te maken met de mentaliteit van de meeste mensen die voor een dubbeltje op de 1ste rang willen zitten en dat zitten ze bij mij omdat ik dit alles gratis doe! ( deed) Het heeft te maken met het feit ik nog steeds na al die jaren word geconfronteerd met mensen die niet de moeite hebben genomen voor ze tot aanschaf van een gaai of kaketoe overgaan eerst eens GOED hun huiswerk te doen, eerst eens alles lezen over het houden van een kromsnavel en eens kijken wat voor vogel er bij en in hun gezin past. Niet de moeite nemen een goed kweker te zoeken zodat ik nog steeds belletjes en mailtjes krijg over vogels die bij Dennis zijn gekocht en de vogels in plaats van een jonge gaai een oude gaai blijkt te zijn! Die waarschijnlijk al 5 keer verkocht is en ze vragen zich niet af waarom! Als de gaaien een gesloten voet ring dragen, kun je er hun geboorte jaar op zien staan. Ja…………..wist ik niet wordt er dan gezegd. DAT zou men WEL moeten weten voor je aan zo’n geweldig vogel begint! Zieke vogels daar vandaan, die ik overigens nooit in huis neem zonder dat ze een recente gezondheidsverklaring hebben! En ook meneer D. geeft ze niet weg en daar is goedkoop ……..duurkoop! Ze verwachten dat zo’n vogel binnen een week wel weer “normaal” zou zijn. Laat ik u uit de droom helpen, een vogel die al zoveel, vaak ellende heeft meegemaakt heeft soms jaren nodig om weer enige vertrouwen in de mensheid te krijgen! Dit kunnen alleen wij, mensen die er dagelijks mee bezig zijn en veel ervaringen hebben op het gebied van probleemvogels. De meeste mensen zijn leken en lopen vaak binnen 2 weken al vast. Te triest voor woorden. Dan nog de TE veel op marktplaats gekochte vogels, waar ik ALTIJD VOOR WAARSCHUW! maar wat klaarblijkelijk geen enkel nut heeft en ik het beter tegen een boom kan zeggen. Op marktplaats kunt u OOK GOEDE KWEKERS VINDEN! Richt uw peilen daar eens op. EN, laat de probleemvogels waar ze op dat moment zijn tot er iemand voor komt die verstand van zaken heeft!

Huilende mensen aan de telefoon……….mensen die om 21.00 naar BED gaan omdat hun vogel zo krijst en ze er gek van worden. Zo kan ik uren doorgaan en misschien moet ik er eens een boek over gaan schrijven? brengt misschien iets op!
Alle mensen die mij in al die jaren hebben benaderd, heb ik stuk voor stuk met alle liefde geholpen! Of per telefoon wat soms wel heel erg lange belletjes waren en ik om 23.30 uur NOG met de mobiel aan mijn oor stond. Maar erg gewaardeerd werd en wordt dit alles niet helaas. Ook niet het feit dat ik dagelijks een paar uur mailtjes zit te beantwoorden. Heel vaak hebben mijn tips geholpen, soms niet want ook IK ben niet alwetend! OOK Ik blijf leren.

Van de vogels die hier 2 weken in huis zijn geweest zijn ze allemaal op 2 na weer heel lieve, leuke vogels geworden! En met de meeste van die baasjes heb ik nog steeds heel goed contact gelukkig. Ik ben kapot gebeten, geen stukje meer heel van mijn handen, maar alles is goed gekomen en de wonden genezen weer. Ik heb een andere manier van aanpakken en heropvoeden dan de meeste her opvoeders en ik zie vaak dingen heel anders dan dat men in boekjes kan lezen of via papegaaien sites. Maar 100 mensen 95 verschillende meningen!

Tot EIND OKTOBER kunt u NIET MEER BELLEN ( of het moet een noodgeval zijn!) U kunt wel mailen, maar u krijgt geen antwoord. OOK VERVALT HET TELFONISCH SPREEKUUR OP MAANDAG EN DINSDAG AVOND VOORLOPIG!

Papegaaienvrouwtje gaat proberen iets voor gaaien te kunnen betekenen buitenshuis. Wat weet ik nog niet, maar dat zie ik TZT wel. Nu even lekker van mijn eigen vogels genieten en geen problemen voorlopig. Ik blijf wel de vogels kortwieken die ik al jaren kortwiek en de nagels van doe! Geen nieuwe meer.

In november ga ik kijken of ik alles weer oppak……..maar dan horen jullie wel van me. Op Facebook zal ik af en toe nog wel met filmpjes of leuke foto’s komen, maar op vragen ga ik niet in. Probeer als u problemen heeft met uw gaai een gedrags deskundige van Tinley! ( weet u meteen wat een belletje daar kost) Voor info over een GOEDE KWEKER mag u mij altijd bellen op: 0653654356.

Tot eind oktober! En nog een fijne zomer toegewenst!

Hermine

6 thoughts on “Papegaaienvrouwje STOPT ER VOORLOPIG MEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Hallo Hermien,

  Het besluit om even te stoppen kan ik inderdaad wel begrijpen hoor. Als je zovaak telefoon krijgt en mensen kunnen niet eens de moeite nemen om een bedankje te posten… Ik ben in ieder geval erg dankbaar voor de reactie op de mail over Lorrito :).

  Een boek zou zo’n gek idee nog niet eens zijn! Ik weet zeker dat ik er voor zou betalen als het mijn gaai ten gunste kan komen en ik weet zeker dat dit het geval zal zijn. Geniet in ieder geval lekker van je time out!

 2. ik las met al het plezier u verhalen,ja u kunt wel een boek gaan schrijven.top wat u heb gedaan.ja en mensen zijn soms rare wezens voor een dubbeltje of als maar gratis is op de eerste rang zitten. geniet nog van u eigen gaaien en denk aan u zelf. groetjes uit de achterhoek

 3. Ik snap je frustratie helemaal, mensen onderschatten hoeveel energie je in een beest moet steken die geen vertrouwen meer heeft. Ik snap ook niet waarom mensen niet beter onderzoek doen voordat ze een gaai kopen. Ik vind dat je prachtig werk hebt geleverd uitgaande van de filmpjes die ik van je heb gezien. Goed dat je voor jezelf kiest als je het gevoel blijft houden dat je water naar de zee draagt! Ms een idee om gaaien alleen tegen betaling op te vangen…

 4. Jammer dat mensen het niet begrijpen wat jij allemaal in je vrije tijd en kosteloos doet, maar geef je gelijk dat je even een pauze inlast hoor!!
  Hoop dat je een paar fijne maanden met een stuk minder stress tegemoet gaat , spreek je snel weer!
  Ook namens Chico willen we bij deze zeggen dat je gewoon een TOPWIJF bent!!xxx

 5. Lieve Hermine,
  Ik snap je helemaal. Als ik zie hoeveel tijd, pijn en moeite je in Jannes hebt gestoken, dan kan ik me voorstellen hoeveel tijd je kwijt bent aan al die andere vogels bij elkaar. Wij zijn je nog heel erg dankbaar dat je ons en Jannes geholpen hebt. Dankzij ju heeft Jannes een beter leven gekregen.
  Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt samen met ray en je eigen gaaitjes en dat je daarna weer iets kan vinden waar je je fijn bij voelt.
  fijne vakantie,
  liefs van Cynthia en een dikke kus van Jannes

 6. Beste Hermien
  Kijk eens op you tube,bij free flight ara’s .
  Elk jaar train ik onze nakweek ara’s zodat ze los leren vliegen en weer terug komen.
  Kost heel veel tijd,maar je krijgt er wel wat moois voor terug,en dat kun je van de meeste mensen niet zeggen!
  Groet Jan van der Schilt ( ik heb het gestreepte shirt aan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *