Baby grijze roodstaart Joy. Een “Happy End”

Zoals jullie op de foto’s van Simone ( bazinnetje van Joy) kunnen zien, gaat het met Joy super goed! Ik ben blij dat Simone op tijd aan de bel trok, anders was Joy er zeker niet meer geweest! Gelukkig is dit afgelopen met een sisser en hebben we een “Happy End”! Maar hoe vaak gaat het niet goed! In mijn ogen nog veel en veel te vaak.

Nog steeds krijg ik op maandag en dinsdagavond telefoontjes over papegaaien, ara’s en kaketoes die via MARKTPLAATS gekocht zijn en vaak bij ene D! Die je aan één stuk door op markplaats vindt met allerlei verschillende advertenties en vaak ook onder een andere naam! D. verkoopt gaaien alsof het broodjes zijn………en de mensen zijn zo dom om juist daar een papegaai te kopen. Vraag: WAAROM? Kijk eens verder dan je neus lang is, doe je huiswerk, benader mensen die verstand van zaken hebben voor je tot zo’n belangrijke koop overgaat! De vogels worden daar NIET GETEST! Worden verkocht ZONDER VASTE VOETRING zodat niemand weet hoe oud de vogel is die je daar koopt. HIJ kan wel zeggen dat hij of zij nog jong is, maar waar is het bewijs? Weten jullie wel dat een gaai een vaste voet ring krijgt op de leeftijd van 3/4 weken oud? Dat het daarna niet meer kan? Dat daarop alle gegevens staan plus het geboorte jaar? Hebben jullie enig idee hoeveel ellende ik te horen en ( helaas) te zien krijg van vogels die bij deze meneer gekocht zijn? Dat sommige vogels na een dag dood in de kooi liggen? Dat ik vaak inwendig boos op die mensen ben die mij bellen en ik vraag waar de vogel gekocht is en ik hoor bij D?? Dat IK dat niet kan begrijpen omdat je zo eenvoudig alles op internet kunt vinden? OOK OVER MENEER d?? Dat ik wel kan janken dat hij dit zomaar mag doen? En weet u dat u zeker NIET GOEDKOPER uit bent bij deze broodkweker? Maar het eerder meer geld gaat kosten? Dat in dit geval goedkoop, DUURKOOP is?

Zo kreeg ik gister nog een telefoontje van een mevrouw die bij D. een blauwgele ara had gekocht. Deze mevrouw moest bijna 3 uur rijden om bij D. te komen………..Maar ze had de ara op markplaats gezien en de prijs viel mee? Ruim €900! De ara was volgens D. ongeveer 7 jaar oud…..maar was niet geringd. Hij kan dus ook 17 zijn of ouder. Waarom was hij niet geringd? De smoes was dat de kuikens die deze ara had gehad ( ze weet niet eens of het een pop of een man is) BANG waren voor de glinsterende ring! Dus daarom was de ring eraf gehaald! En mensen trappen er met open ogen in…….ongelooflijk! Deze ara heeft waarschijnlijk al een aantal baasjes gehad en gaf problemen. Dus wordt zo’n vogel gewoon aan de volgende LEEK verkocht, zo verdient hij er een aantal keren heel veel geld aan! De ara van deze mevrouw beet en ze kon er niets mee en vroeg mij om hulp. Hij had ook geplukt en plukte nog, had ( heeft) rare veren en pennen op de rug en ook de snavel zag er volgens haar niet goed uit. Advies van mij: Eerst naar een goede vogelarts met de ara! Wat kleine tips gegeven, maar ze was en is doodsbang voor haar ara. Ook na een aantal belletjes met D. werd ze niet veel wijzer, behalve dat ze na het 3de belletje de ara terug mocht brengen en omruilen voor een andere vogel! HIJ vergeet er wel bij te zeggen dat zoiets ook bijbetalen is! Wordt vervolgd!

4 thoughts on “Baby grijze roodstaart Joy. Een “Happy End”

  1. Zo triest dat die Dennis hier mee mag doorgaan met zijn malafide praktijken. Ik kan er ook kwaad om worden!

  2. Jij kan ms zijn naam niet noemen dus doe ik het wel voor je. Je mag m’n reactie natuurlijk altijd weg halen 😉

  3. Ik snap dus gewoon echt niet dat die klojo niet word aangepakt na alle klachten van de afgelopen jaren. Woest word ik er om…

  4. Hij blijft deze praktijken doen zolang er mensen toch in trappen.
    Ik vind het vaak erg triest maar voordat je een papegaai wil gaan nemen, ga je toch op internet lezen. Over welke je leuk vind en welke papegaai goed bij je past. En voor hobbykwekers en andere soorten zaken om een papegaai te kunnen aanschaffen. Ik begrijp het echt niet,ik ben er geweest om te kijken eens maar nooit meer. Maar jij heb daar veel werk door. Helaas voor de vogels loopt het vaak dodelijk af. En anders moeten ze toch hulp gaan zoeken met hun gaai.
    Echt heel erg triest allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *