Joy ( ingezonden stukje door Simone die haar babygaai in Rijswijk kocht)

Ik wilde de graag een grijzeroodstaart, na advertenties bekeken te hebben kwam ik in Rijswijk terecht voor een grijzeroodstaart papegaai, ze vertelden me dat ze er nog eentje hadden zitten van 6 weken en dus met pap groot gebracht moest worden, dus nog met de hand gevoed moest worden, ik zag het beestje daar zitten helemaal alleen en was helaas verkocht, dus ze ging mee naar huis, het groot brengen stelde niet veel voor want het is hetzelfde als een mensen baby groot brengen zo werd het verteld,Dit is dus de grootste onzin die ik ooit gehoord heb, want ik kwam erachter dat het wel iets heel anders is als een mensen baby grootbrengen! wel moest ik pas voeren als de krop leeg was, ik wist niet eens wat de krop was, ik vroeg daarom en toen wilde ze t me laten voelen maar dat ging niet want de krop was leeg maar dat zou ik wel zien en merken, ik ging er van uit dat dat dan ook wel zo zou zijn, dus ik nam het beestje mee na huis, kocht er de pap bij en al de voeding voor later, eenmaal thuis gekomen werd ik onzeker ik voerde het beestje maar ik zag niet dat er een krop vol raakte of iets, dus ik ging wat Google.en op internet en kwam ik hele slechte recensies van dit bedrijf tegen waarop ik nog onzekerder werd, dus ik begon verder te zoeken na alle informatie op het internet over een baby grijzeroodstaart grootbrengen, en toen kwam ik op de site van het papegaaienvrouwtje terecht, ik heb toen geen moment getwijfeld en haar gelijk op een avond gebeld, ze luisterde na heel me verhaal en werd ook boos om hoe deze kweker behandelt heeft, normaal gaan baby’s pas weg als ze zelfstandig kunnen eten, ze gaf me allerlei tips en stuurde me filmpjes waar ik goed op kon zien hoe de krop vol was, ook legde ze me uit van de kropverzuring en verbranding dus dat de pap ook niet te heet mag zijn, ik moet er niet aan denken als dit allemaal was gebeurd hoe het met het beestje afgelopen was, we hebben die avond heel lang aan de telefoon gezeten, ook heb ik haar toen foto’s van joy! Gestuurd zo heet ze namelijk,waarop ze blijkbaar ook geen 6 weken oud was maar hooguit 4 weekjes!,  ze zat helemaal onder de pap en haar kontje onder de poep, wat ik met geen enkele mogelijkheid van haar af kreeg, ik kreeg het niet losgeweekt niets, daarop adviseerde ze me om ze dan toch maar in een badje te zetten, zelfs dit mog niet baten,toen zei ze me het moet eraf want er kunnen bacteriën op komen die dodelijk zijn voor het beestje dus moest ik t Miss er voorzichtig proberen af te knippen, mAar ik gaf aan dat ik dit niet durfde, daarop adviseerde ze me om anders even contact op te nemen met Vogelarts hedwig van der horst, en dat deed ik dus ook, ik heb hedwig toen gelijk gebeld en die vroeg me gelijk langs te komen want als het zo aangekoekt zit kon ze ook last krijgen van verstopping en ook dit kan dodelijk zijn, ook at de kleine van haar poep, hedwig onderzocht haar, en maakte een uitstrijkje en toen bleek ze een darm infectie te hebben, daar kreeg ik toen antibiotica kuurtje voor mee, ook maakte hedwig haar helemaal schoon, en voerde met mij samen joy zo kon ik eens goed zien in t echt hoe dat ging en hoe ik de krop kon voelen als ie vol is en ook als ie leeg is, daarop kreeg ik iets meer vertrouwen in mezelf, want ik zat met een baby grijsje terwijl ik van niets wist en ze is nog zo jong, ik hield contact met Hermine het papegaaienvrouwtje natuurlijk, want zonder haar was ik nooit zo ver gekomen en had ik waarschijnlijk maar wat aangetobt , wat natuurlijk nooit de bedoeling is, ik ben blij dat ik optijd voor dit grijsje bij Hermine terecht ben gekomen! Ook was joy op pellets overgegaan die ik moest weken in warm water en dan een voor een moest voeren , ze deed het hier ineens heel erg goed op, en kwam gelijk aan in gewicht, eerste dag gelijk 20 gram daarna 10 gram per dag, Ik had op dit moment er een beter gevoel over dat het wel goed zou gaan komen met joy! Maar bleef natuurlijk heel onzeker want het is de eerste keer dat ik zon jong vogeltje met de hand moest groot brengen en er kan natuurlijk heel veel fout gaan, ivm met de kropverzuring kropverbranding, hygiëne , het enige wat ik kon doen was me best en dat deed ik natuurlijk en gelukkig hield Hermine ook contact en steunde ze me , ik was zo onzeker en bang dat het mis zou gaan dat ik niet zou weten als Hermine me niet bijstond met tips hoe het zou zijn afgelopen, dus joy heeft ook heel veel te danken aan Hermine en mij is het toch gelukt dankzij Hermine, ik heb hier fotos van toegevoegd van joy van de eerste week hoe ze eruitzag toen ze bij me kwam. Ook hoe vies ze was..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *