Gedragproblemen met uw papegaai? Lees verder………

Dagelijks word ik geconfronteerd met problemen die mensen met hun vogel hebben. Negen en half van de tien keer is het niet de vogel die problemen heeft, maar het baasje of bazinnetje. De vogel krijgt problemen door ons als baasjes, vaak door onwetendheid,ongeduld, tijdgebrek, maar in de meeste gevallen is de boosdoener ANGST! Angst bij het baasje betekent ook angst bij de gaai! Dit is een wisselwerking waarover ik graag meer uitleg zou willen geven.Mensen die bij mij komen om de vogel te laten wieken of de nageltjes te laten knippen lopen vaak over van vragen en dan wordt het kortwieken niet alleen maar kortwieken, maar uitleg geven en hulp proberen te bieden aan deze mensen. Zo loopt het kortwieken vaak zo uit de hand dat ik ineens twee uur verder ben! Daardoor kwam ik op het idee om mensen die met veel vragen zitten en een beetje vastlopen met hun vogel of gewoon iets meer willen weten daar de kans voor te geven. Hoe ga ik dat doen? Ik denk dat het voor baasjes fijn is als ze hun vogel mee kunnen en mogen nemen.Ook voor mij is dat prettig omdat ik dan kan zien hoe baas en vogel met elkaar omgaan. Dus kunnen jullie vanaf nu een afspraak maken voor een consult. U kunt zelf kiezen of u een consult van één of twee uur wilt. ( of langer)  Er is wel een vereiste: “De vogel MOET getest zijn” Ongeteste vogels kan en wil ik niet in huis hebben. Ik heb heel vaak de verantwoording voor de vogels van andere mensen en een ongeteste vogel in huis nemen zou echt onverantwoordelijk, dom en zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Dus baasjes waarvan hun vogel niet getest is moet ik teleurstellen helaas. Deze mensen kunnen hun vogel natuurlijk laten testen bij een goede vogelarts! Wilt u gebruik maken van zo’n consult / uitleg en hulp? Kunt u een afspraak maken op maandag en dinsdag avond tussen 19 en 21 uur op: 0653654356. Kunt u overdag niet? Geen probleem, dan maken we een afspraak op een avond.

Hermine

 

3 thoughts on “Gedragproblemen met uw papegaai? Lees verder………

  1. Hoi Hermine,
    Wat een goed idee. Ik hoop dat je hierdoor nog meer mensen kunt helpen. succes ermee!!! liefs van cynthia

  2. hallo mijn naam is christien ik heb een muler amezone nu is het zo zij is heel jaloers op kinderen en ze sree heel er als ik maar in de keuken sta bler ze heel hart mijn man word weleens zo boos dat hij tegen de kooi aan sla ik kan er af en toe niet meer tegen dat hij dat doe als ik visite heb doet zij ook steets bleren dan ga er een doek over de kooi dan is ze meestal stil kan je mij tips geven wat ik kan doen mijn man wil het liefste dat ik haar weg doe maar ik krijg dat niet over mijn hard help mij aub

  3. hallo Hermine,
    Laatst heb ik je om advies gevraagd over onze Grijze roodstaart die niet gecharmeerd is van mijn man. We hopen nog steeds dat het goed komt.
    Nu een andere vraag: We hebben een Blauw/gele Ara van 5 maanden jong, ze is flink in de rui maar heel erg lief en tam. Het enige wat wij heel erg akelig vinden is, dat zij veel schreeuwt en gilt. Ze wil constant bij je op schoot zitten en/of geaaid worden maar dat lijkt ons geen goede oplossing. Ze heeft een grote klimboom met allerlei speeltjes en als ze slaap krijgt (gebeurt wel eens!) gaat ze in de kooi.Hermine,wat kunnen wij hier aan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *