Pepper bij Hermine.

Pepper kwam bij Hermine aan en zij nam hem uit de vervoerskooi op de hand en hij beet niet maar was duidelijk overdonderd. Zij zette hem op de kooi en even naderhand liet ze hem weer opstappen . Hij werd in de kooi gezet ook weer zonder te bijten. Na 10 minuten toen ze met haar hand door met de kooi ging , veranderde er iets Pepper .Hij begon te krijsen en klom door de kooi om die hand maar te ontwijken.

Hermine ging door en tot 3 keer toe beet hij haar flink in de hand tot bloeden toe .

Zij gaf niet toe en bleef doorgaan tot ze hem eruit kon nemen.

En na een goed gesprek zijn we naar huis gegaan.Hermine liet me bijna iedere dag weten wat er die dag was gebeurd en ook met foto’s .Na een paar dagen was Pepper zover om uit de kooi te halen zonder te bijten . Hij werd bij alles betrokken en moest dus veel nieuwe indrukken opnemen. Maar dag na dag ging het steeds beter en Pepper zelf werd ook weer wat zekerder van zichzelf .Hij kreeg vertrouwen in Hermine en dat een hand niet vervelend hoeft te zijn ,dat die ook leuke dingen met je kon doen. Zo werden de sessies steeds verder uitgebreid en verdween langzaam maar zeker het bijtgedrag en de nervositeit. Ze ging met hem wandelen op de wandelwagen , op de hand mee naar buiten , op de schommel zitten en op schoot lekker samen tv kijken , mee onder de douche , kijken bij het strijken . Ga zo maar door . Pepper draaide mee in de normale dagelijkse dingen.

Ondertussen heb ik met Dokus ook die dingen gedaan die zij met Pepper deed en ook hij werd steeds meer hanteerbaar en vond die dingen ook steeds leuker worden .En ook hij draait nu veel meer mee in de dagelijkse dingen en is nu ook veel minder bang van ongewone dingen.

Na 14 dagen in heropvoeding te zijn geweest zijn we samen met Dokus, Pepper op gaan halen . Meteen toen we binnen kwamen zag ik al aan heel zijn houding dat het een zelfverzekerde Pepper was en tegelijk ook al een stuk beter in zijn veren was gekomen. Hermine zij dat ik hem wel van zijn schommel kon pakken als ik dat durfde .Dat was voor mij geen probleem had er alle vertrouwen in dat het goed was en dat niet alleen ik maar ook onze Pepper dit aankon.

Hij stapte bij het commando ook meteen op en beet niet, het was raar maar ik voelde dat hij ook vertrouwen in mij had en hij zat heel rustig en ontspannen op mijn hand.

Na het gesprek met Hermine en het huiswerk wat we mee hadden gekregen werd Dokus even gekortwiekt zodat deze als we thuis waren ook lekker op de hand en standaard mee naar buiten kon. Dokus liet alles goed toe bij Hermine ze voelen toch goed aan hoe je tegenover ze staat . Een goede les was voor mij was, als je op een dag onzeker voelt of de papegaai voelt zich onzeker, doe dan een dagje een stapje terug . Ga er de volgende dag weer zelfverzekerd er tegenaan .

Hij zal het nog wel eens proberen en af en toe klemt hij zich ook wel met zijn snavel vast maar als ik dan zeg Nee,Nee , niet bijten . Ik ga dan gewoon door met waar ik mee bezig was ,laat hij meteen ook weer los dan heeft hij goed in de gaten dat niet hij maar ik de baas ben .Net wat zij zegt” je blijft opvoeden” en je moet laten merken dat je niet bang bent en jij de baas blijft.

Ik heb hem ontzettend gemist maar ik wel heel erg blij dat ik dit heb doorgezet. Ik heb een heel andere Pepper terug gekregen. Net als in het begin voor de ellende met zijn vleugel begon . Nu kan Pepper meer van zijn leven genieten en dit dan ook buiten de kooi. Ons levens plezier is hierdoor erop vooruit gegaan .Je hoeft alleen maar te kijken en te luisteren en je ziet dat dit GOED was voor hem . En voor ons.

Ik raad een ieder aan die met problemen zit met zijn papegaai om eens te kijken en te lezen wat Hermine het papegaaienvrouwtje voor jou en je gaaitje kan doen .Ook een papegaai heeft recht op een fijn en liefdevol leven en hoort niet altijd maar in een kooi te zitten.

Ik doe er nog een foto bij hoe Pepper nu lekker op zijn schommel zit . En je ziet dat ook de veren op zijn borst ook mooi terug aan het komen zijn.

Trotse Marga en kusjes van Dokus en Pepper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *