Papegaaienvrouwtje stopt met vakantie opvang!!!

Per 1 september stop ik met de opvang van vakantie vogels! Dit heeft een aantal redenen. Toen ik met deze hobby begon had ik nooit kunnen voorzien dat er zoveel vraag naar opvang is, wel dat er heel veel problemen zijn met papegaaien.Door de grote aanvraag waar ik niet altijd aan kon voldoen omdat ik maar 4 papegaaien per keer kan en wil hebben, moest ik ook vele mensen teleurstellen en hun doorverwijzen naar grotere opvang adressen.Ik weet het er zijn er niet veel en daarom kreeg ik ook zelfs vogels uit Belgie. Mijn hobby wat werk begon te worden neem ik altijd zeer serieus! Ik heb uiteindelijk de verantwoording voor de vogels van anders mensen die stapel gek zijn op hun vogel.Dit neem ik helaas te serieus zodat het een 24 uurs taak is geworden en dat kan ik niet meer aan en het werd me teveel. Bovendien hoe ik de vogels opving was niet alleen een kwestie van voer geven en een keer per week de kooi schoonmaken. Nee, ik nam de vogels in huis en ze draaiden gewoon met het gezin en de andere vogels mee, dus werden ze om de dag onder de douche gezet, mochten ze met mooi weer lekker mee naar buiten, wandelen op de kinderwagen en allemaal speciale aandacht. De kooien worden elke dag schoongemaakt, dus jullie begrijpen dat het een dure hobby voor mij werd. Omdat ik geen ongeteste vogels in huis kon en kan nemen, stuitte dit ook op een hoop onbegrip van de baasjes van de vogels. Dit omdat het laten testen vrij duur is en veel mensen dit er niet voor overhebben en het nut er niet van inzien helaas. Men ziet niet in hoeveel gevaar een ongeteste vogel voor mijn en ook voor de wel geteste opvangvogels is! Ook prive begon het zijn tol te eisen. Vogels opvangen zoals ik dat deed betekent 7 dagen per week thuis zijn en dat is na jaren niet leuk meer.Dan heb ik het nog niet eens over het dagelijks spreekuur van 19 tot 21 uur, wat meestal meerdere uren in beslag nam.En daarna nog de vele mailtjes beantwoorden. Overigens blijft het spreekuur voor vragen doorgaan en ook alle mailtjes worden beantwoord.Jullie kunnen ook blijven genieten van de verhaaltjes die ik meemaak met probleemvogels ook daar blijf ik mee doorgaan. wordt vervolgt.

1 thought on “Papegaaienvrouwtje stopt met vakantie opvang!!!

  1. hoi hermine,
    Ik begrijp nadat ik tommie bij jullie gebracht had en tevens opgehaald wat jij veel werk verzet.
    Is begrijpelijk dat dit problemen geeft met jou sociale leven. Hier gaat alles hartstikke goed hij heeft nogsteeds kuren maar wij genieten nu dagelijks van hem.

    groetjes hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *