Het Papegaaienvrouwtje Vertelt

Bovenstaand filmpje is ongeveer 2 jaar geleden opgenomen. Er is veel tijd in deze film gaan zitten en ik vind dat hij erg leuk is geworden. Door omstandigheden kon Theo Zonneveld deze video niet eerder uitbrengen en belandde de DVD op een plank. Gelukkig kunnen wij er nu iets mee doen en u kunt de DVD bestellen zie aftiteling film! Een aanrader en zeker voor mensen die een papegaai aan willen schaffen. De film duurt bijna een uur en staat vol info over het hebben en houden van papegaaien. Ook aan de voeding wordt aandacht besteed. U kunt ook mij bellen of mailen als u de DVD aan wilt schaffen.

Omdat we inmiddels 2 jaar verder zijn, weten wij ook veel en veel meer over ziekten bij papegaaien en is nu de killer onder de papegaaien PDD! ( kliermaagverlamming)  Deze vreselijke ziekte wordt niet in het filmpje vermeld. Ook het eten van zaad hangt natuurlijk af van de soort papegaai. Er zijn fruiteters etc.etc. Inmiddels weten wij ( ik ) ook dat voedingssupplementen die in water worden aangeboden geen enkele zin hebben.Papegaaien drinken te weinig water  en daardoor is het nutteloos. Het aanbieden en voeren van pellets maakt al deze voedingssupplementen overbodig. Deze uitleg is kort door de bocht, alles hangt af van de conditie van de papegaai, de rui etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *