PAPEGAAIEN. Eten ze met hun geringde poot of niet? OPROEP!

Dit is even een OPROEP aan al mijn trouwe lezers en iedereen die gek is van en op hun  papegaai(en)

Wat mij al heel lang bezig houdt is dit: Sinds ik met papegaaien werk , ze heropvoed of ze als pension vogel hier krijg en dat is al heel lang , is mij opgevallen dat op 1 of 2 vogels na de papegaaien eten met de poot waar hun ring omzit. Het gekke is dat niemand tot nu toe een antwoord weet op de vraag of het links of rechts zijn iets heeft te maken met de geringde poot.

Hoe komt het en wat is de oorzaak van het links of rechtspotig / handig zijn ?  Mijn vraag aan u is deze ” Wilt u ook eens kijken bij uw eigen vogel met welke poot hij of zij het eten aanpakt of waarmee hij of zij eet?  Het blijft voor mij een groot vraagteken en het gekke is dat bijna geen enkele papegaaien baas of bazinnetje hier ooit op heeft gelet tot ze hier komen en ik weer merk dat het klopt……….maar waarom?

Zet uw bevindingen in het gastenboek! Misschien komen wij er ooit achter over het waarom! Dus ……….Zet uw ervaringen in het gastenboek! Ik zou er heel erg blij mee zijn! Alvast hartstikke bedankt!

Hermine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *