GROTE GEELKUIF KAKETOE PACO.

Een paar keer in de week wordt mij gevraagd wanneer ik weer met een verhaaltje kom. Het zijn natuurlijk geen verhaaltjes , maar dingen die ik meemaak. Door omstandigheden was het inderdaad wat minder met mijn inzet , maar ik ga proberen daar verandering in te brengen.

P1070030

Afbeelding 1 van 20

Ik heb intussen al weer heel wat meegemaakt en vogels en baasjes gered! Maar ik begin even over alweer een poos terug. Eigenlijk neem ik nooit vogels van iemand over , hoewel mij dit heel erg vaak gevraagd wordt. Ik kan er echt niet aan beginnen. Ten eerste moeten de vogels getest zijn en dat zijn helaas lang niet alle vogels. Niet geteste vogels kunnen een gevaar zijn voor mijn eigen vogels , maar ook voor de vogels die hier hun vakantie doorbrengen of een vogel die hier in de heropvoeding is.

Maar op een dag kreeg ik een mail van iemand die een Geel kuif kaketoe had . Eigenlijk zou ik de kaketoe in de heropvoeding krijgen omdat hij volgens zijn bazinnetje vals was? , beet en krijste.  Ze zagen af van een heropvoeding en vroegen mij een goed huisje voor de kaketoe te vinden. Ik heb ja gezegd omdat ik iemand wist waarvan een kaketoe was overleden en die weer een gezonde mooie kaketoe zocht. Zo werd Paco bij mij gebracht. Ik zie ze nog binnenkomen ………met een enorme grote bench met een grote doek erover. Toen de doek eraf was , dacht ik jeetje……….het is een Grote geel kuif!  Dat wisten ze namelijk niet. Wat een prachtige enorm grote , gezonde kaketoe! Er waren een een paar kleine kinderen bij , dus echt veel tijd om te praten was er niet. De kinderen vroegen teveel aandacht. Ik werd wel meteen gewaarschuwd door het bazinnetje………KIJK UIT , HIJ BIJT HEEL ERG!  Maar ik deed het deurtje van de grote bench open en paco stapte er rustig uit. Ik stak heel rustig mijn hand uit en vroeg Paco bij mij op te stappen. paco probeerde de dans te ontspringen door naar mij te bijten , maar helaas voor Paco , hij trof mij! En niet iemand die haar of zijn handen terug trok en zo werd Paco overrompeld door mij en stapte keurig op mijn hand. Ik ben met hem meteen naar mijn eigen “Kippies “gaan kijken, Paco probeerde nog een keer flink uit te halen met zijn enorme snavel …….maar ik strafte hem meteen af met mijn belangrijkste instrument nl. MIJN STEM!  Natuurlijk liep ik ook een paar flinke beten op. Op de een of andere manier hoef ik de vogels maar aan te kijken en met een HEEL BOZE STEM te zeggen “NEE! NIET BIJTEN ” Ze voelen het gewoon, ze voelen dat ik geen angst heb voor die grote snavel , voelen dat ik het allerbeste met hun voor heb en ze zeker niet in gevaar zal brengen en dat ze mij volledig kunnen vertrouwen. Dan heb ik stap 1 al overwonnen. Paco mocht in de hele grote kooi en ik wilde hem hier houden tot hij niet meer beet en zijn vreselijke onzekerheid kwijt was. Paco kon de hele dag aan de tralies hangen en de hele dag heen en weer zwaaien met zijn koppie. Heel zielig…………Paco was zo onzeker en was zo weinig gewend. Maar door samen met hem te spelen , lekker gek doen , mee naar buiten op de kinderwagen ( ja, ik weet het …..is GEK , maar doe het lekker toch!) Na een paar dagen zag ik al verbetering , hij werd rustiger , stapte keurig op en af  , ook uit de kooi! Terwijl ik hem daar de eerste paar dagen letterlijk uit moest wrikken. Pootje voor pootje los maken van de tralies met uiteraard alle beten uit angst die daarbij horen. Paco werd in een zeer korte tijd een “Knuffel ‘ ( ook niet goed……….weet ik , maar doe het lekker puh toch! ) Als ik met hem en de andere vogels IN de Kinderwagen buiten liep………niet te geloven , maar ik had inmiddels zoveel vertrouwen in Paco en hij in mij , dat alle kinderen die ik tegen kwam Paco gewoon overal konden aaien en laten opstappen. Hij heeft niet een keer meer gebeten! Werd een echte ondeugd in huis , niets was veilig voor Paco. Als ik even niet keek stapte hij met die grote flappoten van de standaard en maakte het huis onveilig. Wist juist alle gevaarlijke plekken te vinden en ik kon niet eens even naar de WC  want dan hoorde ik die grote flappoten alweer aankomen. Maar tevens kon ik echt alles met hem doen. Hij was en is zoooooooooooooo lief! Maar ontzettend ondeugend en daar houd ik juist zo van. Paco blafte! Niet gewoon blaffen , nee ……….echt eerst grommen en dan kwam er een honden blafje uit en  zeker niet van een grote hond hahaha. Paco kon ( kan ) goed praten……….paco was en is een super Grote geel kuif kaketoe! Dan komt de dag dat zijn nieuwe baas hem op komt halen. NIET LEUK! Gelukkig wist ik waar hij terecht zou komen en wist dat hij de allerbeste baas van de wereld zou krijgen die ook veel verstand van vogels heeft en ook nog een andere kaketoe had en meerdere vriendjes voor Paco. Ik heb getwijfeld of ik Paco niet zelf zou houden………..maar mijn verstand ( van wat er nog van over is ) gaf de doorslag. Zo is Paco nu heel, heel gelukkig bij zijn nieuwe baas en we hebben veel contact. Maar ik heb wel een paar traantjes weg moeten slikken toen ik Paco en zijn nieuwe baas uit stond te zwaaien!  Wat een SUPER KAKETOE is Paco!!!!!!!!!!

Houd deze site in de gaten want er volgen nog veel meer verhalen!

4 thoughts on “GROTE GEELKUIF KAKETOE PACO.

 1. wat fantasties heerlijk om te lezen weer een hele blije vogel goed gedaan Hermine ik weet hoe goed je bent

 2. heel leuk en heel goed /lief geschreven.
  Na jou tussen komst heeft hij nog een paar keer gedreigd maar niet meer gehapt.
  Dat doet hij nu op speelgoed en takken bot vieren.
  Ik vertrouw hem met alle (buur)kinderen en mensen, zolang hij maar ruimte heeft om weg te gaan.
  Vraag wel of er angst is bij die gene,dan ben ik meer alert.We zijn je beide voor altijd dankbaar.
  En we zijn samen soms leuk bezig omdat hij erg ondernemend is en leergierig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *