RUGTASJE!

Alweer een nieuw jaar, wat vliegt de tijd! Nou ik begin 2011 met mijn “Rugtasje”

Ik kende het gezegde al “Hoe ouder hoe gekker”en dat KLOPT! Ik was al een klein beetje gek, dat moet je ook wel zijn als je dagelijks met gaaitjes omgaat, maar het kan nog gekker merk ik nu.

Ben ik al GEK om met een kinderwagen vol papegaaien de stad door te lopen, het park in te gaan en er zelfs boodschappen mee te doen, zo heb ik nu ………..jawel een PAPEGAAIEN RUGTAS! Aangeschaft. ( niet lachen!) Ik kon niet wachten tot hij via internet werd bezorgd en YES daar werd ie gebracht! Het was een platte zak in een doos en ik dacht nog “Nee …ik hoef toch niks in elkaar te zetten he? “ Ja dus! Zo ben ik ( nog niet lachen) bijna een dag!! Bezig geweest om het RUGTASJE in elkaar te zetten! Soms heb ik het idee dat je voor sommige dingen een wiskundige opleiding moet hebben gehad. Zo zit er een dikke handleiding bij bv. Een simpele waterkoker, wat zelfs ik zonder handleiding begrijp , zo zat er bij mijn RUGTASJE  slecht 1 onduidelijk velletje papier. Maar het barstte van de onderdeeltjes die toch ergens in , tussen of op moesten. Maar om een lang verhaal kort te maken ( erg moeilijk voor mij) ik kreeg het RUGTASJE toch in elkaar!  Goh , dacht ik nog , wat een leuk RUGTASJE, hoe zouden mijn “kippies”dit vinden? Kunnen ze lekker mee in het RUGTASJE. Jammer dat het mijn kleur niet is……….ik wil alles roze! Die zijn er dus niet..

Toen heb ik Pluk mijn grijze roodstaart opgepakt en hem het RUGZAKJE laten zien en ik  zei tegen Pluk “ Kijk eens wat een mooi huisje “Pluk keek wat bedenkelijk …maar aangezien ik met dit soort dingen anders omga dan de meeste mensen , dus eerst het “Huisje”laten staan en Pluk eraan laten wennen en het “ Huisje “steeds dichterbij zetten tot hij zijn “Angst “kwijt is……..dit duurt weken en daarom vraag ik Pluk op de hand te stappen en zet hem in het” huisje” wat op de tafel staat .Pluk kijkt raar en draait met zijn koppie van links naar rechts , maar blijft toch netjes op het bijbehorende ( te dunne) stokje in het huisje zitten. Ik prees hem de hemel in met mijn stem en zie “Tof he zo’n leuk huisje? “ Pluk klopt graag en klopte dus in het “huisje “van JA !” Zo heb ik dat een paar keer geoefend , gewoon binnen op de tafel. Meteen het ritsje van het “huisje “gesloten en het “RUGTASJE” met Pluk erin om mijn schouders gehangen en in huis een beetje heen en weer gelopen. Pluk vond het geen enkel probleem omdat ik er geen probleem van maakte en het aan Pluk overbracht alsof dit de normaalste zaak van de wereld is en dat vind ik ook en denk er ook zo over. Mijn vogels moeten zoveel vertrouwen in mij hebben, dat als IK ze ergens op zet het “GOED” is! Ze moeten weten dat ik ze nooit in gevaar zal brengen en alles wat ik met ze doe of wil gaan doen “Safe “en OK is!  En het grappige is dat ze dat ook weten en vooral voelen. Omdat ik het in ( op) de kinderwagen te koud vind op het moment , is het super “RUGTASJE” een uitkomst…..

p1070375

Afbeelding 1 van 6

Intussen ook met de andere gaaitjes “Droog “geoefend en ze vonden het allemaal OK! Heerlijk om van die makkelijke vogels te hebben. Zo trek ik er regelmatig op uit met MIJN “RUGTASJE” doe lekker boodschappen en ben zo dus veel in beweging.( mag ook de supermarkt in , omdat ze de gaai niet zien zitten haha )  Zo komen ook de hondjes Nina en Jessie aan hun trekken en vang ik 3 vliegen in 1 klap! A. Ik beweeg, B de gaaitjes komen lekker buiten, C de hondjes worden lang uitgelaten!

Wat erg leuk is , is dat de mensen als ik met de kinderwagen vol met gaaitjes loop , ik word nagekeken ( meestal positief!) maar met het “RUGTASJE “vraagt men zich af wat er in zit en proberen in mijn “RUGTASJE “ gluren en zien er dan een papegaai in zitten( grinnik). Want de vogels kunnen gewoon lekker naar buiten kijken.  I LOVE MIJN “RUGTASJE!”

In de afgelopen tijd heb ik weer een aantal “probleem “vogels geholpen. Dus houdt het dagboek van Thiely goed in de gaten , want het waren geen makkelijk vogeltjes! Eerst komt het verhaal plus foto’s van Beauty een Blauwvoorhoofd amazone en een leuk verhaal over de fel bijtende Mickey!

Heel veel leesplezier!

Hermine – Papegaaienvrouwtje uit Schagen.7 thoughts on “RUGTASJE!

 1. Net je verhaal over het rugzakje gelezen.
  Wij zijn ook van pan een rugzak aan te schaffen en zo op vakantie te gaan met onze caravan,twee honden en onze amazone heb eerder gemaild over vakantie opvang maar we nemen onze dieren het liefst mee.
  Misschien heb je nog wat tips voor ons.
  We blijven in nederland en gaan lekker wandelen met ons vee.
  Onze Japie is pas een half jaar dus dit wordt de eerste keer dat hij mee gaat.
  Succes met je werk, erg leuk!!!!!!!!!!

  hartelijke groet Joke

 2. Hallo Hermine,

  Zo’n rugtasje lijkt de oplossing voor mijn Grijze Roodstaart Alex. Ik wil Alex nl. niet laten kortwieken, want hij vliegt dagelijks als hij een uur of twee los is lekker door de huiskamer. Dat wil ik hem niet afpakken. Ook Mijn Witkuifkaketoe Maxi vliegt dagelijks samen met Alex lekker een tijdje door de huiskamer als ze uit de kooi is. Maar zij laat zonder problemen een Aviator Harness-tuigje omdoen en kan dan daarmee, mits het weer het toelaat, met me naar buiten als ik mijn hondjes uitlaat. Alex is panisch voor dat vogeltuigje. Ik hoop dat dat nog zal slijten, maar tot het zover is, lijkt mij dat papegaaien-rugtasje een uitkomst.
  Van welk merk en type is het rugtasje en waar kan ik het kopen? (Na jouw verhaal zie ik overigens nu al op tegen het in elkaar zetten, want ik ben ook niet erg handig in dat soort klusjes.)
  Ik hoor graag spoedig van je.
  Groetjes,
  Rita Wien
  P.s.: Ik heb ook een Amazonepapegaai. Zij ging altijd gewoon los mee uit wandelen totdat ze vorig jaar bij een windvlaag opeens wegvloog. Ik dacht dat ze niet kon vliegen want één van haar vleugels staat in een verkeerde stand, maar ze kon héél goed vliegen bleek toen. Dat was schrikken. Gelukkig had ik haar binnen 3 minuten weer terug. Zij vliegt nooit binnen, ookal is ze los, dus haar heb ik drie weken terug door een vogelarts laten kortwieken. Ze lijkt er totaal geen last van te hebben gelukkig. De kinderen in de wijk noemen mij hier inmiddels al de papegaaienmevrouw.

 3. Hoi Hermine,

  Wat leuk om te zien!! Zelf heb ik ook een grijze roodstaart (nu zeven maanden in huis). Hij was drie maanden toen ik hem kreeg…en begint al aardig te praten. Nu het zomer wordt wil ik er op uit met Jeempie (eigenlijk heet ie James “Bond” haha altijd al een James willen hebben al moet ik zeggen dat deze James meer rommel maakt dan dat ie opruimt…ha ha ha). Onze rugzak is gister aangekomen…. ik heb m ook op tafel gezet en speel er een beetje mee…maar Jeempie wil er (nog) niks van weten hoor! Mooi (nog) niet… Ja, een beetje knabbelen aan de buitenkant…maar dat mag weer niet…ha ha
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat! Of heb jij nog een tip?
  Groetjes Marina

 4. Hallo Hermine,

  Zelf heb ik al jaren een papegaaienrugzak (kreeg hem kant-en-klaar opgestuurd, maar ziet er ook iets anders/groter uit) en draag die aan de voorkant. Zo klets ik onderweg tegen de gaaien en kan ik in de gaten houden of ze niet aan het gaas zitten te frummelen. Ook kan ik dan zien hoe andere mensen de gaaien benaderen aangezien ik daar ook nare ervaringen mee heb uit de tijd dat ze nog los mee gingen.
  Kortom: een prima uitvinding, zo’n papegaaientas!
  En misschien een tip voor Marina: ik heb tijdens de gewenningsperiode ook de tas open laten staan en onderin wat lekkers gelegd, steeds dieper weg zodat ze echt de tas in moesten stappen om het te pakken. Op die manier ging het ook op een vrij natuurlijke manier. Daarna via de hand op de stok laten stappen met de andere hand achter de stok met daarin een klein stukje walnoot.
  Veel wandelplezier toegewenst.
  Groetjes, Nel

 5. Hoi,

  Kan je mij misschien vertellen waar je deze rugtas hebt gekocht. Lijkt me echt ideaal voor mijn Timmie (edelman).

  Gr
  Jeanette

 6. Hallo.

  Ik heb even een vraagje, aangezien u vele papegaaien heeft, heeft u er waarschijnlijk ook wel veel verstand van ;). In de zomer vakantie zou ik graag een caique willen aanschaffen, maar volgend schooljaar moet ik weer naar school toe waardoor hij doordeweeks een aantal uur alleen thuis moet zijn, op dit moment heb ik zelf een agapornis en daar gaat het prima mee! die vermaakt zich met alle speeltjes, maar een caique kan je volgensmij niet echt vergelijken met een agapornis. Dus mijn vraag is, hoelang kan een caique alleen thuis blijven?

  Mvg.

  Tonnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *