Kortwieken, nagels knippen en vijlen? Bel mij voor een afspraak!

Vaak denken mensen dat ik mij alleen met probleemvogels bezig houd. Niets is minder waar. Ook voor het “GOED ” kortwieken van uw papegaai (en) kunt u bij mij terecht. Heeft uw vogel  TE  lange nageltjes? Deze knip en vijl ik netjes. Soms zijn er kleine vergroeiingen aan de snavel of de snavel groeit door en wordt te lang. Houd dit goed in de gaten, want dit kan eet problemen veroorzaken en zelfs zo erg dat de vogel niet meer kan eten. De snavel kan makkelijk worden verkort en bijgewerkt. Het te lang worden van de snavel is overigens wel een afwijking. Deze afwijking heeft heel vaak te maken met verkeerde voeding!  Te lange nagels kunt u voorkomen door verschillende stokken in en op de kooi te plaatsen en slijtstokken in de kooi te gebruiken. Gebruik stokken van allerlei diktes , van dun tot heel dik. Vooral grillige stokken zijn een must! Mocht uw vogel dan nog te lange nagels hebben , kunt u hem ook af en toe over stenen en of tegels buiten laten lopen. Op deze manier worden de nageltjes minder scherp. Knip NOOIT zelf de nagels als u niet weet waar u mee bezig bent! Voor u het weet knipt u in het leven en dat is geen prettige ervaring voor uw vogel! Het doet erg veel pijn en bloedt erg , dus wees daar voorzichtig mee en laat dit over aan iemand die er verstand van heeft! Vooral bij donker nageltjes is het “leven” moeilijk te zien! Pas dus op!

16 thoughts on “Kortwieken, nagels knippen en vijlen? Bel mij voor een afspraak!

 1. beste
  wat kost het voor het kort wieken van een gryze roodstaart papegaai
  doe jy opvang voor papegaaien ook als iemand op verlof gaat en wa is de prys wy zyn wel van belgie

 2. gOEDENMORGEN IK HEB SINDS KORT EENPAPAGAAI EN BEN BENIEUWD WAT DE SNAVEL KNIPPEN EN DE NAGELS KOST, HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK KOMT u LANGS OF MOET JE DAN NAAR U TOEKOMEN?
  VR GROETEN W REUVEKAMP

 3. Ik heb een blauwe ara die niet makkelijk is zeker niet met kortwieken en wij zoeken iemand die dat wil doen maar dan graag bij ons thuis als dat kan . Ik hoop dat ik gauw iets hoor wij weten er geen raadt meer mee.gr Francy

 4. sorry, maar ik lees dit net pas. omdat je in het gastenboek schrijft.
  ik kortwiek wel, maar kom niet aan huis. ik woon in schagen. waar woont u? als dat in de buurt is kan ik het doen.
  maar elke dierenarts kan wieken gr. Hermine

 5. Graag adres om langs te koemn met Edelpapegaai man voor bijwerken nagels maar vooral snavel

 6. Wij zoeken ook iemand die de nagels kan doen bij een grijze roodstaart, in Heeswijk-Dinther.

 7. Wij zoek ook iemand die de nagels doet bij een grijze roodstaart in Heeswijk-Dinther.

 8. Hoi, ik zoek iemand die de nagels kan knippen van 4 valkparkieten. De vogels zitten niet in een kooi. Ik woon in Utrecht. Hoor graag van je.

 9. Ik heb mijn roodstaart laten kortwieken en zijn nagels laten bijwerken door iemand die aan huis komt. Had er nog nooit van gehoord maar vind het wel erg handig. Misschien is dat ook wat voor jullie. https://kortwieken.nl

 10. goeiedag
  wij wonen in deventer wat kost het om onze lori te laten kortwieken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *