Papegaai,Ara of Kaketoe aanschaffen? Neem eerst contact met mij op!

Dagelijks word ik overspoelt met mailtjes. Uiteraard bijna altijd over problemen met papegaaien die ik 9 van de 10 keer oplos samen met het baas of bazinnetje van de vogel. Maar helaas krijg ik ook teveel mailtjes over gekochte papegaaien die ziek blijken te zijn. De vogels zijn niet geringd en vaak jaren ouder dan de verkoper u doet geloven. Vaak hebben deze vogels al een behoorlijk naar leven achter de rug ,waardoor u meteen met problemen begint.  Als u een vogel wilt aanschaffen, moet deze geringd zijn! Er MOET een gezondheidsverklaring bij zitten! Hij moet dus getest zijn op de belangrijkste papegaaien ziektes! Er moet bloed afgenomen worden waar u zelf bij bent en ook een poep monster! Deze monsters doet u ZELF op de bus en krijgt wederom een gezondheidsverklaring thuis. Wat een leuke bijkomstigheid is ( ik vind het zelf niet belangrijk) u weet meteen het geslacht van uw vogel. Neem VOOR  u een papegaai aanschaft eerst even contact met mij op via deze site en ik verwijs u naar een zeer betrouwbaar verkoop adres! Bezint eer gij begint! Er kan u heel veel ellende ( en geld ) bespaard blijven en dan heb ik het nog niet eens over de emotionele kant!

11 thoughts on “Papegaai,Ara of Kaketoe aanschaffen? Neem eerst contact met mij op!

 1. Verzoek om info en voorlichting voor aankoop ben op zoek naar vogel en een die mee kan op reis met de caravan ? hopelijk kan u mij helpen? woon in Julianadorp dus in de buurt.

  met vriendelijke groet,

 2. Hoi Hermien,

  We willen heel graag een kaketoe kopen.
  Kun je ons daarbij helpen bij de juiste keuze en voorlichting geven?

  Hoor graag van je,

  vr gr yolanda

 3. Hoi Hermien,

  We komen net terug van mijn schoonzus en zij heeft ons hare grijze roodstaart aangeboden.Zijzelf heeft er de tijd en kracht niet meer voor om ‘ZICO’ verder te verzorgen. Het beestje neemt alles van voeding aan van mij maar als ik niets vast heb,doet hij/zij net alsof de kooi moet beschermd worden. Haar bazinnetje mag alles met haar doen…

  Hoe moet ik het aanpakken a.u.b.??

  Vriendelijke groeten van deze dierenliefhebbers…

 4. Hoi Hermien,

  wij willen graag een Ara papegaai kopen. Ik heb begrepen dat deze papagaaien veel aandacht nodig hebben. Nu werken wij allebei full-time. Is het dan wel verstandig om er 1tje aan te schaffen als hij/zij heel de dag alleen thuis is??

  Groeten,

  Niels en Fiona

 5. Wil graag een ara aanschaffen
  Zou wel wat meer erover willen wete en een eventueel een goed adresje waar ik een mooie gezonde ara kan kopen

  Groetjes

 6. Ik wil een ara papegaai kopen maar ik wil er eentje die kan praten wil liefst een mooie gekleurde ik wil hem op mijn kamer doen met een groote KOOi en wanneer ik er niet ben dat die los kan vliege gewoon daarom wil ik hem liefst op me kamer doen is dat een goeie idee want heb nooit eerder een papagaai gehad ben dol op die diertje s en wil het liefst eentje kopen als het nog een baby is of is het beter om eentje te nemen die wat ouder is want heb niet echt veel ervaring en weet verder ook niet hoe ik eraan moet komen .

 7. Hallo Hermien,

  Ik heb sinds oktober een Groenvleugelara. Nu is ze 1 jaar en 2 maanden oud. Tegen mij is ze wel lief, maar niemand anders mag haar aaien of aanraken. Mijn vriendin heeft haar zover gekregen dat ze nu bang is van haar, want ze heeft begrepen dat bijten geen nut heeft ( mijn vriendin maakte een vuist). Alleen nu wilt ze niet eens dat mijn vriendin langs loopt. Ze trekt dan al haar veren omhoog. Als ik haar op bed zet en mijn vriendin zit naast haar dan rent ze weg. Ik weet niet wat ik moet doen en hoe ik hiermee moet omgaan. Ze is gewoon heel erg agressief. Ik ben natuurlijk blij dat ik haar wel mag aaien, maar ik zou het ook leuk vinden dat bijv. mijn moeder met haar om kan gaan. Anders moet ze alleen maar boven in de kooi blijven als ik er niet ben en dat vind ik niet leuk voor haar.

  Owja en weet u ook misschien waar ik een reiskooi kan kopen voor een ara, want die andere kooien zijn te klein. Daar past zij niet in met haar lange staart…

  alvast bedankt.
  Groetjes

 8. Hallo,

  Ik wil al een tijdje heel graag een baby Ara aanschaffen juist omdat ik hem dan zelf van jongs af aan bij me heb en zij dan geen vervelde dingen mee gemaakt heeft zoals je vaak hoort en leest bij mensen die hun papegaai verkopen!

  Ik wil natuurlijk een gezonde ara aanschaffen en ik hoop dat jij mij daarbij kan helpen en ook eventuele informatie kan geven.

  Groetjes Manet

 9. Hey heb een vraagje voordat je een papengaai koopt moet die papengaai een gezondheids verklarding bij hebben wij hebben een papengaai gekocht zonder papieren mag de vorige eigenaar dat doen zomaar gr Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *