Coco en Charlie!

Ik kreeg een mailtje uit Den Bosch of ik 2 Grijze roodstaarten tijdens vakantie wilde opnemen en verzorgen. Ik had deze periode geen probleem of vakantie vogels dus ik vond het prima. Deze mensen zochten opvang waar de vogels bij het gezin werden betrokken en echt aandacht kregen en dat krijgen ze bij mij. Ik doe ze zelfs onder de douche om de dag. Maar…..het bazinnetje wilde eerst even kijken waar ze haar lievelingetjes naar toe zou brengen en kwam dus eerst een middag kijken. Alles werd goed bevonden en zo werden Coco en Charlie ,die zichzelf Charles noemt gebracht. Ik dacht eerst nog wat komt er nu allemaal binnen! Want er kwam een krat voer mee! Eigen kooi en wat al niet meer. Coco en Charlie waren niet gekortwiekt , maar ze bleven wel in de buurt van de kooi en konden goed vliegen en dus ook behendig draaien , opstijgen en netjes dalen. Hoewel ik een voorstander ben van kortwieken , in ieder geval van vogels die in de huiskamer worden gehouden ,kon ik hier niets meer aan veranderen. Ik mocht ze zeker niet kortwieken en hoopte er het beste maar van. Toen werd de grote krat met voer op tafel gezet, terwijl manlief ( baasje) de kooi in elkaar aan het zetten was. Er kwam een brief met “Gebruiksaanwijzingen “Alsof het de eerste vogels waren die ik in huis kreeg.

Hier volgt in een verkorte versie de gebruiksaanwijzing :

1) Coco en Charlie eten elk van hun eigen bord! ( waren er ook 8 meegegeven)
2) Als ontbijt: Allebei een poffertje opgewarmd in de magnetron ( niet te heet) open snijden en een klein beetje jam erin doen. Allebei 2 doppinda’s , een kwart meergranen bolletje en een stuk fruit.
3) Lunch : Alleen papegaaienvoer. (wat bestond uit alleen maar zonnebloempitten)
4) Tussendoor een tarwe biscuittje, of een volkoren cracker!
5) Diner: Wat de pot schaft! Het superlieve bazinnetje had in piepkleine bakjes precies voor 10 dagen eten gemaakt wat ik moest invriezen. Dus kregen Coco en Charles als diner of nasi met ei , of spaghetti met kip! Let wel: Gebakken ei en kip! De spaghetti lekker met een soort tomatensaus.
6) Verder was er nog veel fruit meegenomen, waar ze uiteraard niets van aten omdat ze proppie vol zaten van dit super gezonde papegaaien voer!

Weet u wat nu het grappige was en is? Charlie en Coco zijn 18 en 20 jaar oud en zagen er zo supergoed en gezond uit, dat ik het zinnetje “Zal ik ze overzetten op pellets “maar niet heb uitgesproken. Kunt u zich voorstellen hoe belachelijk ik me de 1ste avond voelde , toen ik met mijn 2 bordjes rijst binnen kwam en jongste zoon juist die avond bij mij at…….en vroeg waar ik in hemelsnaam mee bezig was en ik moest opbiechten dat ik het diner voor Coco en Charles had opgewarmd?  Hoe ik  me voelde toen ik ze de 1ste ochtend toen mijn vriend hier was binnenkwam met 2 bordjes met daarop 2 poffertjes met jam, een kwart bolletje meergranen brood , ieder 2 doppinda’s en  een stuk fruit ? Nee , vast niet! Maar geloof me……..ik had het schaamrood op de wangen! En de hele familie heeft 10 dagen in een deuk gelegen! Alleen Ik niet! Maar ik moet wel zeggen dat Charles de gentlemen en Coco de mannengek , erg lief en makkelijk waren en dat ik ze zeker weer een keer in huis krijg als de familie met vakantie gaat. Hun baas en bazinnetje , daar heb ik heel leuk contact mee , ontzettend aardige mensen……………..maar ze moesten eens weten…..

Hermine Assenbroek

1 thought on “Coco en Charlie!

  1. Hoi Hermine
    Dit is echt om te gillen, zie het helemaal gebeuren..kan me voorstellen dat jij je opgelaten voelde, maar dat de rest in een deuk heeft gelegen…ik had er niet bij moeten zijn..lag zelf dubbel van het lachen bij het lezen van dit stukje..Poffertjes met jam..ha ha ha
    Gr. Berta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *