Grijze roodstaart Vino. De krijser……..bleek ziek te zijn…

Ongeveer anderhalve maand geleden is Vino bij mij in huis gekomen. Vino was zoals men dat noemt een krijser ( schreeuwer) Zijn bazinnetje werd letterlijk “Gek “van Vino.
Ik neem niet graag krijsers in huis, maar te vaak laat ik mijn hart spreken en zeg toch ” Ok, breng hem maar ”
Het verhaal wat ik te horen kreeg over Vino en de toestanden thuis , deden mij besluiten om Vino eerst gewoon in huis te nemen , geen therapie, maar gewoon om het gezin weer een beetje rust te geven. Ze hadden het zo nodig!
Vino kwam en krijste! Maar al snel had ik in de gaten dat Vino een ontzettend verwend vogeltje was. Begrijpelijk , zijn bazinnetje was de hele dag bezig met Vino , zodat hij stopte met zijn gek makende gekrijs. Vino mocht steeds overal mee naar toe, zelfs als ze aan het werk was en telefoontjes moest aannemen ging Vino mee. Ze bleef hem kriebelen in de hoop dat hij zijn trommelvlies beschadigende gekrijs achterwege zou laten. Vino was inmiddels vergeten dat hij een papegaai was. Ook toen Vino gebracht werd , bleef ze de vogel kriebelen en Vino liet meerder malen weten haar meer te zien als partner dan als baas! Toen ik haar daar op wees begreep ze wat ik bedoelde. Ik heb Vino twee dagen in therapie genomen en binnen die twee dagen was hij zijn krijs gedrag kwijt. Om zijn baasjes nog even rust te geven is Vino hier nog een poosje geweest.Maar……..ook zag ik vanaf de eerste dag dat Vino niet gezond overkwam, hij at goed zijn pellets en deed alsof hij zo fit als een hoentje was. Dit gedrag is normaal voor een zieke vogel. Vino had een abnormaal drinkgedrag.
Hij dronk meer dan een bak water leeg en uiteraard was de ontlasting ook alleen maar water. Zijn bazinnetje had mij al wel gevraagd om op het drink gedrag te letten.
Vino was een paar maanden voor hij bij mij kwam al bij een vogelarts geweest , deze had verzuimd te zeggen dat Vino de medicijnen de rest van zijn leven moest blijven gebruiken. Wat er met hem aan de hand was wist ik ook niet. Ik ben zeker geen vogelarts! Vino had ook een zieke zithouding en alles wees erop dat de vogel in mijn ogen erg ziek was. Zijn bazinnetje heb ik meteen op de hoogte gesteld van mijn bevindingen. Vino werd weer opgehaald en ik heb gezegd dat ze met Vino “Meteen “naar een goede vogelarts moesten gaan. Gelukkig hebben ze dat gedaan en de uitslag was slecht.
Vino was zo ziek, dat er werd aangeraden Vino in te laten slapen………….
Heel even heeft zijn bazinnetje getwijfelt ……maar toch besloten Vino zijn rust te gunnen. Het was het beste wat ze kon doen in mijn ogen. Nu is Vino dus dood! En waarschijnlijk onnodig! Had deze vogelarts juist gehandeld en het juiste advies gegeven was Vino er nog geweest. Mensen , niet elke vogelarts is een ” Goede “vogelarts! Laat u goed adviseren of neem contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *