Grijze Roodstaarten. De meeste ” Slapen ” tekort !

Wist u dat papegaaien in de natuur 10 tot 12 uur slapen? De meeste in de huiskamer gehouden vogels komen daar lang niet aan toe. Zolang u aanwezig bent, er geluid in de kamer is en als u net als ik ook een nachtbraker bent, slaapt uw vogel veel te kort.
Het lijkt of ze slapen, maar ze blijven op hun hoede en alert, dus echt slapen doen ze niet. De oplossing of liever gezegd mijn oplossing, is een slaapkooitje. Mijn vogels gaan allemaal rond 21.00 uur naar “bed” Zo zijn ze goed uitgerust en kunnen weer vol frisse moed de nieuwe dag tegemoed. Zo voorkomt u chagrijnige vogels! Zet de vogel in hun slaapkooitje ( bench) op een rustige plaats, dus niet in de kamer. Wilt u hier meer over weten kunt u mij mailen.

6 thoughts on “Grijze Roodstaarten. De meeste ” Slapen ” tekort !

 1. Beste,

  wat moet de grote van de bench zijn voor onze grijze roodstaart Floor?
  Ik denk namelijk dat ze niet aan haar slaapuren komt bij ons (in het schemer) achter in de kamer.

 2. beste had een vraagje is het schadelijk voor mij als ze bij ons slaapt snachts groetjes

 3. Hallo,
  Mijn grijsje paco, ze is inmiddels 31
  Maar ze doet extreem wingflipping en verenplukken. Oorzaak is mij nog steeds
  Onbekend. het is zielig om haar zo te zien.
  Heeft u misschien advies?
  Mvg.Martina

 4. Nee, helaas niet.Het verenplukken is een groot probleem.
  Als u de vogel pellets voert en dagelijks onder de douche zet moet dat voldoende zijn .

 5. mijn grijze roodstaart is 31 jaar en ik heb hem/haar gekregen met 12 weken. plukken doet de papegaai al lang ondanks veel aandacht, vrijheid en liefde en nooit lang alleen, sinds het overlijden van mijn man is het helemaal erg. mijn grijsje blijft zoeken en roepen om hem. maar speelt ook veel, hij slaapt op mijn schouder van 23.00 uur tot ca. 02.00 uur en dan worden we beiden wakker en breng ik hem naar zijn kooi en ‘s-morgens zodra ik wakker ben en dat is omstreeks 07.00 uur roept hij en komt bij mij zitten. maar ‘smiddags slaapt hij tot 19.00 uur en gaat dan weer spelen. ik kan wel merken dat hij ouder wordt, hij vliegt geen lange stukken en gaat dan lopen. tot hij ca. 27 jaar was vloog hij het hele huis door en nu schreeuwt hij en breng ik hem van zijn standaard naar zijn kooi. voor de rest is het een vrolijke vogel die waarschuwt als hij moet poepen want dan zegt hij: poepen doe je op de kooi en dan breng ik hem. maar het plukken is vreselijk.

 6. Mijn jonkie grijsstaarttje vertikt t in de kooi te zijn! Hij blijft doorrammelen ! Ik laat hem
  Er niet uit maar hij kan echt niet stoppen terwijl t bedtijd is! Wat te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *