Lorre bijt! Wat nu?

Dagelijks krijg ik heel veel mails en telefoontjes van mensen die volgens hen ” Ineens “te maken krijgen met een in hun ogen agressieve papegaai. Vaak hebben deze mensen en dat moet ik maar aannemen de vogel zelf grootgebracht. Dus vanaf baby met pap gevoed. Ik persoonlijk ben hier zeker geen voorstander van. Ik zou ook nooit iemand aanraden om zo’n jonge , dus nog baby aan te schaffen. Beter is het in mijn ogen , als iemand een vogel aan wil schaffen dat de vogel goed zelfstandig kan eten. Een papegaai wordt niet tammer of liever als hij door de nieuwe baas met de hand wordt grootgebracht! Sterker nog , het kan zelfs nadelig zijn.

Maar waarom bijt een papegaai eigenlijk. Of waarom gaat hij of zij ineens bijten? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is het een kwestie van onzekerheid. Van de vogel , maar zeker ook van de baas of bazin. Zelden is een vogel echt agressief !  Angstig is een beter woord denk ik.  Tot nu toe heb ik nog geen agressieve vogel in huis gehad of meegemaakt. Gebeten word ik wel !  Onzeker of angstig ben ik niet. Binnen een paar dagen heb ik het vertrouwen van de vogel en de vogel vertrouwen in mij. Het bijten is binnen een paar dagen over! Wilt u hier meer over weten? U kunt mij een mail sturen en ik probeer u en uw vogel weer vertrouwen in elkaar te krijgen. U kunt mij ook dagelijks bellen tussen 19 en 20 uur ( behalve de weekenden ) Voor mijn telefoonnummer kunt u contact opnemen via deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *