De grijze roodstaart, oplossen van veel voorkomende problemen!

Lieve Jacco is weer naar Helmond. Jacco is een ” Kip “zonder problemen. Heerlijk! Zijn baas en bazinnetje zijn lekker op vakantie geweest en Jacco was gezellig bij mij. Ik heb hem in een paar dagen pellets leren eten en hij mocht lekker bij mij onder de douche.Nu mis ik hem! Maar ik heb er weer een super fijn contact aan overgehouden met baas en bazinnetje en dat voelt en is geweldig! Komende zomer gaan Jacco’s bazinnetje en ik lekker samen wandelen  met de “kippies”in de kinderwagen en dan mag Jacco ook mee. Ik verheug me daar al op!

Zo makkelijk en lief als Jacco is , zo vreselijk veel mails en telefoontjes krijg ik over vooral grijze roodstaarten en kaketoes.De problemen met grijze roodstaarten zijn zoals bijna iedereen wel weet , bijten , plukken en krijsen. Maar OOK het niet willen eten van pellets. Pellets zijn noodzakelijk voor de vogels. En ik ben een voorstander van zaad ,maar dan slechts 1 eetlepel per dag! Waarom wil uw vogel de pellets niet eten? Ga uw dag indeling eens na en let eens goed op wat u uw vogel tussendoor toestopt! Als u eerlijk bent naar uzelf toe , zult u tot de conclusie komen dat de vogel best wel veel krijgt toegestopt van u of uw huisgenoot (ten) Teveel eigenlijk. Ik krijg verhalen over brood ,kaas , kippenbotjes , mandarijn ( hele) , banaan , stukje koek , weer een nootje , pizza , patat en zelfs chocola! ( is dodelijk)  en dan vindt u het gek dat de vogel alleen zijn zonnebloempitten eet en de pellets laat staan?  Nee, zo gek is dat niet hoor. De vogel zit vol! Vol van alle ongezonde dingen die hij krijgt toegestopt. Waarom geeft u hem dit alles? Meestal omdat hij anders gaat krijsen toch? Een bedelaar is geworden die niet stopt met krijsen tot hij zijn zin heeft gekregen. Hij houdt dit zeker veel en veel langer vol dan u! Maar , het kan ook anders. Geef de vogel twee maal daags zijn pellets en zo nodig een eetlepel ( goed!!!!) zaad. Als tussendoortje mag hij best een nootje , fruit , groente etc. maar slechts hele kleine stukjes. Eet hij de pellets niet ,geef hem dan niets erbij , dus geen tussendoortjes meer totdat hij de pellets gaat eten. Geef wel elke dag verse pellets en laat ze niet in de bak zitten! Doe net of u het “bedel”krijsen niet hoort en let niet op hem , maar eet lekker uw broodje of warme maaltijd op. Geef niet meer toe aan zijn ongewenste gedrag! Houd dit vol. Binnen een week is het over.  Ga hier snel mee aan de slag! Over goede pellets kunt u contact met mij opnemen via deze site. Tevens heb  ik elke dag telefonisch spreekuur tussen 19 en  20 uur. Voor mijn telefoon nummer kunt u mij ook mailen. Veel succes!!! Hermine

2 thoughts on “De grijze roodstaart, oplossen van veel voorkomende problemen!

 1. Hoi Hermine
  Eindelijk weer tijd om weer achter de PC te zitten. Heb met veel genoegen al je berichten gelezen. Meid, wat heb ik hiervan genoten..Natuurlijk herken ik héél veel dingen hierin met Charly..Ik hoop je gauw weer te ontmoeten..Ga zo door met je website, het ziet er fantastisch uit.

  liefs Berta

 2. Hoi ik ben therese weijdt
  Ik heb mijn papagaai pas verkocht was nodig ik zelf heb reuma en mijn man
  Dialyse dus verhuis naar appartement had instructie met de nieuw baas mee
  Gegeven .bij thuiskomst de papagaai laten wennen niet er mee gaan sjouwen
  Bij iedereen op de hand laten de eerste twee weken hem eerst laten wennen
  Aan gezin.maar ik kreeg foto’s hij zat overal maar niet in zijn kooi
  Zelfs 7 maart redelijk warm hadden ze hem buiten in de zon gezet
  Dat vindt ik zo al dom het is winter
  Maar nu wil hij niet eten als hij in zijn kooi zit wel appel en een pellet brokje
  Ik maak mij echt worgen nu daarom in voel mijn nog steeds toch verantwoordelijk
  Voor hem dat hem iets over komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *